Singer afstellen en Radiator een nieuw tussenblok

De Singer loopt niet goed we zullen hem opnieuw moeten afstellen.

Kleppen bleken veel te ruim te staan wel 0.5 en moet zijn 0.05
Radiator naar Boerkamp in Deventer gebracht ze maken er een nieuw tussenblok in

Rond 1875 betrok scheepsbouwer Singer rond Coventry een werkplaats. In 1901 begon Singer met motorfietsen 4 jaar laten kwam de eerste Singer auto op de markt. Het was een Lea-Francis in licentie. Toen Singer in 1909 dood ging werd de boel op de schop genomen en werd er slechts één model gemaakt.

In 1910 kwam Singer’s bestseller, de 10PK. Het was ook een succesvolle raceauto. Na de oorlog bleef de 10 in productie, pas in 1922 kwam er een grote verandering. Pas in 1925 werd de 10 vervangen door de 10/26. In 1926 werd de Junior gepresenteerd. Een autootje met een motortje met 848 cc inhoud, met bovenliggende nokkenas. Dankzij de Junior en omgedoopte Senior wist Singer zich tot de op 2 na best verkochte merk in Engeland op te werken.

In 1932 werd de leiding overgenomen door Shorter, die de modellijn moderniseerde. de Junior werd vervangen door de Nine. In 1935 liep de verkoop sterk terug, door slechte publicteit uit een race. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Nine opnieuw in productie genomen. In 1952 was de productie alweer 6400 auto’s.

In 1955 werd de firma ingelijfd door de Rootes groep. Al in 1957 kwam er een model op de markt, die sterk leek op de Hillman Minx: De Singer Gazelle. Dit bleef tot en met de overname van de Rootes groep door Chrysler gebeuren. In 1970 kwam de merknaam Singer te vervallen, na voornoemde overname.

Singer komt in BMC voor

Share Button