Volvo Duett P210

De Volvo Duet is een Zweedse stationwagen die gebouwd werd door Volvo tussen 1953-1969.

Geschiedenis

Uit de markt ontstond een vraag naar een ruimere auto dan de PV en het antwoord komt in 1953 met de komst van de PV 445, de Duett genoemd. De veelzijdige auto werd ontwikkeld op basis van de Volvo PV 444 door Ir. Erik Skogh van Volvo’s eigen ontwerpafdeling.
De naam Duett komt voort uit Volvo’s gedachte om een auto te maken voor (kleine) ondernemers, die zowel als beroeps- en als vrijetijdsauto te gebruiken is. (Het idee erachter is twee auto’s in één, een Duet!) Feitelijk komt daar ook, in de auto-industrie althans, het woord Combi (combinatie auto) vandaan.
Het is in principe een tweezitsauto met alleen voorstoelen en een grote laadruimte. Dankzij een eenvoudig te monteren achterbank ontstaat er een tweede zitrij waarop, met een beetje goede wil, 3 personen kunnen plaatsnemen.

De Duett kan men zien als Volvo’s eerste stationwagen, maar is het meest populair geworden onder de kleine ondernemers. Ook de Zweedse posterijen en telefoonmaatschappijen gebruikten de auto massaal.
Vormgeving is ontwikkeld uit de PV 444 waarmee ook de meeste techniek gedeeld is en dat maakt de auto betrouwbaar, goedkoop en eenvoudig te onderhouden wat voor een bedrijfswagen een pré is. Een belangrijk verschil tussen de twee modellen is; dat voor de Duett een apart chassis ontwikkeld werd, terwijl de PV 444 een zelfdragende carrosserie heeft. Het separate chassis van de Duett heeft als voordeel dat de auto erg sterk geconstrueerd is en een hoger laadvermogen heeft.

Vanwege het aparte chassis is het ook mogelijk om een deel van de carrosserie te verwijderen zonder de sterkte van de auto aan te tasten zodat er veel omgebouwd zijn tot Pick-Up (auto met open laadbak) en ook worden de separate chassis gebruikt om een PV 444 of 544 tot een cabriolet om te bouwen.

Uitvoeringen

De auto komt voor in vele uitvoeringen onder meer als:

  • Gesloten bestelauto
  • Bestelauto met ramen
  • Ambulance

Modellen

De ontwikkeling van de Duett loopt vrijwel parallel met de Volvo PV 444 en 544. Wanneer in augustus 1958 de Volvo PV544 aantreedt als opvolger van de PV 444 duurt het echter nog geruime tijd alvorens ook de Duett “opgefrist” wordt. Pas na de fabrieksvakantie in zomer 1960 wordt de auto aangepast met als meest in het oog lopend verschil een vooruit uit één geheel i.p.v. een gedeelde ruit.
Verder verschilt de nieuwe Duett zoveel van de oude dat hij een nieuwe typenaam krijgt: de P210, waarmee men vooruit loopt op de nieuwe manier van typeaanduiding met 1 letter en 3 cijfers die men in de 60-er en 70-er jaren bij Volvo toepast. Bijv: 121, 220 en 130

Met de introductie van de P210 werd bij de jaarlijkse aanpassingen aan de modelnummers een volgletter toegevoegd. Deze letter is terug te vinden als laatste letter in het chassisnummer en dient intern in de Volvo organisatie ter onderscheiding van de modellen. Bij aankoop van de auto kan men via deze letter in het chassisnummer, het bouwjaar en de uitvoering controleren.

(Bron: Wikipedia)

Share Button