Rosengart is goedgekeurd bij de RDW

Rosengart LR6 bij de RDW hij mag binnenkort de weg op !!!!

De Rosengart LR6 mag de weg op, hij is goedgekeurd door de RDW en binnenkost zal het kenteken bij Frank op de mat vallen!!

Frank van harte gefeliciteerd met deze prachtige auto, we hebben weer met veel plezier samengewerkt om er een mooi eindresultaat van te maken!

Enkele gegevens van de Rosengart LR6

cilinders: 6

motorinhoud: 1100 cc

vermogen: 18 KW

gewicht: 508 KG

bouwjaar: 1932

De RDW is de instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt. De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan van de Nederlandse overheid.

De naam RDW is oorspronkelijk afgeleid van de benaming Rijksdienst voor het Wegverkeer, maar dat is niet de officiële naam. De Wegenverkeerswet 1994 spreekt van een Dienst Wegverkeer maar bepaalt dat deze dienst in het maatschappelijk verkeer wordt aangeduid als RDW.

De RDW voert wettelijke taken uit. Hoofdtaak is het bijhouden van de levensloop van Nederlandse gemotoriseerde voertuigen en het beheer van de bijhorende documenten, zoals kentekens. Dit gebeurt in de zogenoemde Basisregistratie Voertuigen (BRV). Daarnaast is de RDW ook de houder van het register voor rijbewijzen (en voor de bromfietscertificaten die tot 2006 werden uitgegeven) en daardoor ook de uitgever van het rijbewijs.

De taken zijn de volgende:

  • Toelating van voertuigen en voertuigonderdelen op de Nederlandse en Europese markt. De RDW heeft hiervoor in Lelystad een keuringscentrum en testbaan.
  • Toezicht en controle op de technische staat van voertuigen in verband met veiligheids- en milieueisen (Algemene Periodieke Keuring, APK).
  • Toezicht en controle op de door RDW erkende bedrijven.
  • Registratie en informatieverstrekking (onder meer kentekens en rijbewijzen)
  • Documentafgifte (onder meer kentekenbewijzen en rijbewijzen)
Share Button