Gerrit is dit weekend op Goodwood Revival 2010

Goodwood keert een halve eeuw terug in de tijd

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september vindt in Goodwood, in het Engelse graafschap West Sussex, de Goodwood Revival plaats. Tijdens dit jaarlijkse topevenement voor de liefhebber van oude wagens, wordt de magische sfeer van de autosport uit de jaren vijftig opnieuw opgewekt. Enkel de wagen- en motorfietsmodellen die tijdens de periode van 1948 tot 1966 over het circuit van Goodwood raceten, komen in aanmerking om deel te nemen aan het prestigieuze evenement.

Foto’s op Picasa    LINK

Foto’s op Facebook   LINK LINK

Video op Facebook LINK

eerste foto’s van goodwood via twitter

Lord March, die eigenaar is van het Goodwood-domein en in 1998 de Goodwood Revival creëerde, hoopt met de editie 2010 voort te bouwen op het succes van vorig jaar. Toen zakte een recordaantal van maar liefst 134.000 bezoekers af naar het circuit. En waar de auto’s een afspiegeling moeten zijn van de jaren vijftig, wordt dat ook van de bezoekers verwacht. Zij worden geacht zich te kleden naar de modegrillen van de jaren veertig, vijftig of zestig. Opvallend is ook dat het circuit onveranderd gehouden is ten opzichte van weleer, met bijvoorbeeld strobalen als vangrails en hulpdiensten met oude ambulances. Onder de deelnemers aan de races bevinden zich ook dit jaar heel wat klinkende namen, zoals de Russische F1-piloot Vitaly Petrov (met een Volga M21) en voormalig F1-coureur Gerhard Berger (Jaguar E-type lightweight). Andere F1-sterren zijn Martin Brundle en Jackie Oliver. En ook racelegendes van weleer, onder wie sir Stirling Moss, John Surtees, Jochen Mass en Brian Redman, tekenen present.Voor meer informatie over de races of voor tickets:

Share Button