Auto-Italia-Houten wij zijn er dit jaar niet bij we krijgen de Roverclub

20e editie beurs Auto-Italia-Houten biedt het beste uit Italië
Auto-Italia-Houten in teken van Mille Miglia

Siata Daina Coupe De 20e editie van Nederlands grootste autobeurs met het beste uit Italië vindt dit jaar plaats in het laatste weekend van oktober (30-31 okt.) in Houten (A27-Utrecht). Dit jaar gaat speciale aandacht uit naar één van de bekendste en belangrijkste races in Italië, de Mille Miglia.

Auto-Italia-Houten laat werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto-industrie zien. Als afsluiting van het ‘buitenseizoen’ haalt de organisatie voor de 20e editie weer alles uit de kast. De vele standhouders en de deelnemende merkenclubs laten bezoekers van de beurs kennis maken met het allernieuwste én het meest zeldzame op Italiaans autogebied. Het feestje wordt omlijst met vele specialisten, die Italiaanse auto’s te koop aanbieden óf onderhouden en standhouders met onderdelen, automobilia en kunst. De beurs is dé ontmoetingsplaats voor alle Italiaanse autoliefhebbers!

In de voorgaande 19 jaren heeft ‘Houten’ veel bijzondere auto’s laten zien: de wederopstanding van Bugatti, de primeur van Pagani, het vrijwel complete werk van Lamborghini, thematentoonstellingen van Fiat Otto Vu, De Tomaso, Prewar Italianen, Abarth, Bizzarrini, alle denkbare Lancia’s, Alfa Romeo’s, Maserati’s, Ferrari’s en hippe scooters van Vespa. Dit jaar is er weer volop aanbod in Houten van al deze illustere merken.

Mille Miglia
De Mille Miglia behoeft geen verdere uitleg voor autoliefhebbers. De ‘duizend mijl’, die 24 keer werd georganiseerd tussen 1927 en 1957, is een van de bekendste en belangrijkste races in Italië en heeft veel betekend voor het Gran Turismo racen. Tegenwoordig wordt de Mille Miglia nog gereden als een regelmatigheidsrally voor klassiekers uit de periode 1927-1957. Dit jaar op de beurs extra aandacht voor de auto’s van Nederlandse deelnemers aan de Mille Miglia. Dat dit uiterst bijzondere auto’s zijn, ook al zijn ze niet altijd van Italiaanse makelij, behoeft dan ook geen verdere toelichting.

Gekke dingen
Auto-Italia-Houten is klassiek én hedendaags, maar nooit alledaags! Zo is er de door kunstenaar Ton Pret beschilderde Ferrari 355 en de Bertone Concept Visitor bus, waar ooit de Paus in rondgereden werd.

Nog nooit in een Ferrari of Lambo gereden?
Dan is nu de kans! Uiteraard tegen betaling kan deze ervaring worden gerealiseerd. Beleef het gevoel! Aanmelden bij de ingang van Expo Houten.

Kleurrijk parkeerterrein
De bezoekers aan Auto-Italia-Houten hebben de gewoonte om bij goed weer met hun Italiaanse auto naar Houten te reizen. Op het parkeerterrein staan ook weer vele Ferrari’s opgesteld. De Ferrari Community F-Chat.eu moedigt haar leden aan mét Ferrari te komen. Dit levert prima fotomomenten op!

Neem dus gerust je meisje mee!
In Houten ruikt het niet alleen naar olie en benzine. De geur van Espresso en de pizzaoven is alles overheersend. Natuurlijk is geen Italiaans feestje compleet zonder Italiaanse producten als kleding, delicatessen, wijn, muziek, cappuccino en pizza. Neem dus gerust je meisje mee.

Voor het allerlaatste nieuws, kijk op www.auto-italia-houten.nl.

Share Button