Vandaag zullen we aanwezig zijn op de Good Cause Rally !

Initiator Richard de Haan is in 2005 begonnen met de Rally. Vanuit een “weddenschap in de kroeg” ontstond het idee een Rally voor het goede doel te organiseren.

In slechts zes weken is de eerste editie opgezet, een tourrit door Twente, waarbij diabetis patientjes van het MST ziekenhuis uit Enschede als “navigator” meereden.
De tweede editie en derde editie in 2006 en 2007 werden georganiseerd met hulp van de Koninklijke Luchtmacht. De Vliegbasis Twenthe stelde personeel en materieel beschikbaar. 50 Bolides reden op de start- en landingsbanen met de kinderen, een onvergetelijke gebeurtenis. Ook vonden er bij deze edities activiteiten plaats in het luchtruim.
Omdat de activiteiten grootschaliger worden is begin 2008 de Stichting Good Cause Rally opgericht om een en ander professioneel in goede banen te leiden.
Tijdens de vierde editie in 2008 reden zestig bolides (Ferrari, Lotus, Lamborghini, Porsche enz.) met de kinderen als navigator een toertocht vanaf de Landgoed de Wilmersberg in de Lutte. De rally is gefinished op vliegveld Klausheide, vlak over de grens bij Nordhorn. Daar gingen de kinderen na de lunch de lucht in met een Antonov (‘s werelds grootste dubbeldekker), een Russische Yak (training/demo-toestel), Cessna en een helikopter. Na de rondvluchten was er een demo van de Flying Legends, een optreden van aerobatic team Split Image en parachutespringen.
Het vijfde lustrum editie in 2009 werd gehouden op vliegveld Twente. Ook deze keer was er veel spektakel op de baan, waaronder demo “runs” met supersport GT en historische wagens.
Met de zesde editie in 2010 groeide het evenement wederom; enkele formule wagens luisterden het festijn op, waaronder een Coloni F1 uit ’92. Acteur, presentator en gelegenheidscoureur Chris Zeegers racede ook mee met de kids!
Share Button