Peugeot 504 is weer klaar.

photo photo

Ook hebben we de auto opnieuw getectyleerd

Tectyleren is een techniek om, vooral bij auto’s, het metaal zo te behandelen dat het beschermd is tegen corrosie en roesten.

Het werkwoord is een verbastering van het gedeponeerde handelsmerk Tectyl, dat gevoerd wordt door de firma Valvoline. Tectyl is een antiroestmiddel dat al meer dan 75 jaar bestaat.

Voor de jaren zeventig was zowel de kwaliteit van de metalen carrosserie├źn van auto’s als de kwaliteit van de lak en de wijze waarop deze werd aangebracht dermate slecht dat nabehandeling met een antiroestmiddel noodzakelijk was. Valvoline heeft destijds met Tectyl een naam kunnen opbouwen, waardoor tectyleren tot een begrip is geworden.

Het aanbrengen van Tectyl gebeurt met spuitpistolen volgens de ML methode (methode Lorin). Deze methode bestaat in het boren van gaatjes op sommige plaatsen in de carrosserie, waardoor de Tectyl inwendig aangebracht kan worden.

Share Button