Nieuw project binnen BMW Dixi

Dixi was een Duits automerk, geproduceerd tussen 1904 en 1932 door de Fahrzeugfabrik Eisenach, die al sinds 1899 auto’s maakte (Zie: Wartburg). Men produceerde een robuuste wagen die vrij succesvol was. In 1914 kwam één van hun meest succesvolle modellen uit, de 1.3 liter. In 1928 werd deze nog gemaakt, ondertussen was het vermogen van 25 naar 40pk gestegen. Dixi ging de Austin Seven onder licentie produceren. In hetzelfde jaar nog werd het door Bayerische Motoren Werke overgenomen, die de auto tot 1932 in productie hield.

photophoto

Share Button

Reacties

  1. Beste Bas
    als er een andere neus voor de bmw moet (ihle bruchsal )
    dan kan ik je helpen aan een 328 voorbeeld
    mvg ivo en succes

  2. De originele grill is nog aanwezig! het is ook een originele BMW Dixi
    Maar bedankt voor de tip Ivo