12.000,– euro voor Care4brittlebones opgehaald bij de WoeStijnRally

care-4-brittle-bonesVoldoende om van de strak georganiseerde WoeStijnRally een daverend succes te maken. Een half jaar geleden staken een aantal vrienden, ook wel bekend als de Knuffelclub de koppen bij elkaar. Ze wilden iets doen voor Stijn, de zoon van één van hen. Stijn heeft Osteogenesis Imperfecta, in de volksmond bekend als de broze bottenziekte. Tijdens een brainstormsessie is de WoeStijnRally ‘geboren’.

 

De bedoeling was om zaterdagmiddag om 13.00 uur te starten. Door een spontane actie van de wandelgroep Wesepe die zich voorbereidt op de Wandelvierdaagse van Nijmegen werd dat iets vroeger. Om 05.30 uur ‘s ochtends stond de koffie klaar! Om 06.00 uur begon de groep van 25 personen aan hun wandeling. Dezelfde route die later door diverse fietsers afgelegd zou worden. Al voor 13.00 uur was de groep terug en was het tijd voor hun gebruikelijke bal gehakt.  Wijnand Rouweler, vader van Stijn kondigde daarna de officiële opening aan. Een handeling die werd verricht door Stijn en Maaike Heethaar.

Als eerste ging Stijn met zijn moeder en broer Daan van start met de vrachtwagen waarmee het team Finstral meedeed aan de Dakar Rally. Aansluitend konden de fietsers zich opmaken voor een route van 35 km die hen voerde langs onder andere de Wildbaan, de Duursche Waarden, Boerhaar en Elshof. De zon scheen lekker, maar er was toch ook wel een straffe wind.

De deelnemende auto’s, zo’n 80 stuks met ruim 200 inzittenden werden in twee groepen ingedeeld om drukte op de route te voorkomen. Bromfietsen reden ook mee, na even wachten bij de start konden velen weer ervaren hoe dat ging met die tweetaktmotoren. Inderdaad, na even stationair draaien gaat dat lekker roken.  Mooie plaatsen die aangedaan werden door deelnemende automobilisten en bromfietsbestuurders zijn kasteel Boxbergen, Huize Groot Hoenlo, landgoed de Haere  met haar bunkers, Fortmond, Onder de Gelder en kasteel ‘t Nijhenhuis. Voor alle deelnemers was er een pauzemoment bij de Douwelerkolk. Vanuit een schaftwagen werd eenieder daar voorzien van een drankje met plak cake.

Na terugkeer op het dorpsplein in Wesepe was het tijd om gezellig na te kletsen. Muziek was er van DJ Nils en van de band Impuls, beiden uit Wesepe. Om 18.00 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Er waren drie prijzen te vergeven. De prijs voor beste deelnemer per auto ging naar de brandweer, Blusgroep Wesepe. De beste deelnemer per fiets was Joop Middeldorp. En de originaliteitsprijs ging naar het team Gooise Vrouwen, dat de mooiste uitdossing had. Het is natuurlijk de vraag of die laatste prijs niet toegekend had moeten worden aan de dame met Marco’s Polo.

Na de prijsuitreiking kon eenieder echt los gaan. Mede dankzij nóg een muzikale verrassing bleef het lang gezellig op het dorpsplein. Foto’s van de Woestijnrally vind op deze website. Maandag 17 juni zullen leerlingen en leerkrachten van de A. Bosschool hun bijdrage aan de organisatie overhandigen. De laatste stand van hun actie, verkoop van flesjes water was vanmiddag bijna duizend stuks. Een heel mooi resultaat. Daarna kunnen de organisatoren de balans opmaken.

 

Share Button